Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn goud waard! Ook Grave, Escharen, Gassel en Velp kennen de nodige mantelzorgers.

Maar wanneer ben je eigenlijk een mantelzorger? Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ben je mantelzorger als je 8 uur of meer per week zorgt een naaste van je. Bijvoorbeeld omdat deze langdurig ziek is of gehandicapt. In principe kun je mantelzorg verlenen aan iedereen: voor een buur, een familielid, jouw partner of een goede vriend(in). Mantelzorgers worden niet betaald en daarom wordt mantelzorg ook wel ‘informele zorg’ genoemd.

Welzijn Ouderen Grave geeft ondersteuning en biedt diensten aan voor ouderen van 55 jaar en ouder én hun mantelzorgers. Uit onze lokale praktijkervaring weten we dat mantelzorg veel voldoening kan geven, maar soms ook best pittig kan zijn.

Door het jaar heen organiseren we bijeenkomsten speciaal voor mantelzorgers. Soms aan de hand van een inhoudelijk thema, andere keren staat de ‘fun’ factor meer voorop. Wij vinden het belangrijk om mantelzorgers van goede en bruikbare informatie te voorzien, praktijkervaringen uit te wisselen, maar ook om ontmoeting tussen mantelzorgers te faciliteren. Wij streven ernaar om minimaal 4 sessies door het jaar te organiseren.

‘Mantelzorgers voor elkaar’ is de werknaam die wij voor deze activiteiten gebruiken.

Wil je meer informatie of op de hoogte worden gehouden van deze activiteiten? Neem contact op met Welzijn Ouderen Grave.  

Wij bespreken graag de mogelijkheden.

 

0486-729004
ma t/m vr 9:30 - 12:30