Nieuws

Veilig fietsen tot je 100ste!

Veilig fietsen tot je 100ste!

Welzijn Ouderen Grave organiseert samen met Senioren KBO Grave een themabijeenkomst over veilig fietsen.

Op donderdagmiddag 25 mei organiseert Welzijn Ouderen Grave samen met Senioren KBO Grave een themabijeenkomst over veilig fietsen. Met als titel: 'Veilig fietsen tot je 100ste!' Tijdens deze leerzame bijeenkomst worden bezoekers meegenomen in adviezen en tips om veiliger te fietsen. Het gaat daarbij onder andere over gedrag op de fiets (zoals fietssnelheid), hoe je in vorm blijft op de fiets en er zal kennis worden gemaakt met verschillende toepassingen om veilig te kunnen blijven fietsen. 

Tijdens deze bijeenkomst zal Roland Clemens van Veilig Verkeer Nederland een inleiding verzorgen. Ook zal sportcoach Luc te Braake aandacht schenken aan het lichamelijke deel van veilig fietsen.  

Deze themabijeenkomst vindt plaats in de Theaterzaal van Catharinahof en start om 13.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 13 uur. Bezoekers worden gevraagd om ook hun eigen fiets mee te nemen. Zeker ook omdat bij mooi weer een kleine fietstocht wordt gemaakt waarbij bij het eindpunt een versnapering wacht. Eindtijd van deze bijeenkomst is voorzien om 17 uur.  

Iedereen van 55 jaar en ouder uit Grave en de dorpskerken is welkom. In verband met het beperkte aantal plaatsen en de organisatie, worden bezoekers gevraagd zich vooraf aan te melden. Dat kan tot en met 19 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met Welzijn Ouderen Grave van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur op 0486-729004. 

Roland Eijbersen, voorzitter van Welzijn Ouderen Grave, kijkt al uit naar deze bijeenkomst: “Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Dat zegt iets over ons land. Zeker ouderen fietsen graag, het is gezond en je blijft erdoor mobiel. Wij willen met deze bijeenkomst bijdragen aan bewustwording rondom veilig fietsen.” 

Voorzitter van Senioren KBO Grave sluit hierbij aan: “Wij doen graag mee aan deze bijeenkomst, zeker ook omdat we een eigen fietsclub hebben. De deelnemers zullen er zeker wat van opsteken!” 

0486-729004
ma t/m vr 9:30 - 12:30