Nieuws

Welzijn Ouderen Grave ontvangt D’n Opsteker

Welzijn Ouderen Grave ontvangt D’n Opsteker

Op woensdag 29 december verrasten de Graafse wethouders Joosten, Henisch en Lemmen het kantoor en inlooppunt van Welzijn Ouderen Grave met een bezoek om de vrijwilligersonderscheiding van de gemeente Grave uit te reiken.

Vrijwilligersonderscheiding van gemeente Grave

Blij verrast en vol trots nam het bestuur van de stichting D’n Opsteker in ontvangst. Deze lokale stichting heeft als doel het welzijn van alle ouderen in Grave, Escharen, Gassel en Velp te bevorderen. Meer dan 90 vrijwilligers zijn aangesloten.

Prijs voor vrijwilligers

Roland Eijbersen, voorzitter van Welzijn Ouderen Grave, is dankbaar voor deze blijk van waardering. Eijbersen: “Wij dragen als bestuur D’n Opsteker dan ook op aan al onze vrijwilligers die zich belangeloos week in week uit inzetten voor onze ouderen. Wij als stichting bieden informatie, geven advies en ondersteuning via onze activiteiten en diensten. In 2021 hebben we rond de 5.000 contactmomenten met ouderen gehad. De afgelopen twee jaar hebben we onze organisatie, ondanks Corona, kunnen versterken en uitbouwen. Ik ben de gemeente Grave erkentelijk dat dit herkend wordt en vindt het fantastisch dat we op de drempel naar de nieuwe gemeente deze prijs hebben mogen ontvangen voor al onze inzet. Geweldig!”

Kantoor en inlooppunt

“We merken dat ons kantoor aan de Rogstraat onze zichtbaarheid duidelijk heeft vergroot. We zien dat in het aantal telefoontjes en de vragen die we krijgen. Ouderen lopen makkelijker binnen. Zo heeft onze service dienst ‘Graag Gedaan’ bijvoorbeeld dit jaar 43% meer werk verzet ten opzichte van 2020” vertelt Paula van Rensch (bestuurslid). Welzijn Ouderen Grave is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op werkdagen tussen 9:30 en 12:30 uur via telefoonnummer 0486-729004.

Trots

Anja van Kempen, bestuurslid en ‘spin in het web’ van de stichting is opgetogen. “Onze voorzitter had ons met een smoes naar het kantoor geroepen. Wij stonden dan ook echt verbaasd te kijken toen er ineens drie wethouders aan de deur stonden. D’n Opsteker is een waardering voor ons allemaal, want wij doen dit werk met veel liefde voor de ouderen. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom en kunnen we goed gebruiken.”

0486-729004
ma t/m vr 9:30 - 12:30